Qué busques?

dilluns, 29 d’abril del 2013

Brioixos amb fruita

Volia fer uns brioixos que no calgués farcir, per menjar sols. La idea m'ha vingut dels que porta la Mercè a les excursions, fets per la seva filla. M’he decidit per  una recepta de Ma Petite Boulangerie amb la variació de les fruites, els aromes i amassada amb la panificadora. També vaig aprofitar per provar a posar-hi sucre invertit, el resultat és genial.
  Ingredients
  •  2 Ous batuts com per truita
  • 75g llet
  • 1/2 cs aigua de taronger
  • 1/2 cc essència de vainilla
  • 1 cc de sal
  • 4 cc (17gr) de sucre (o be 7 gr sucre + 8 gr de sucre invertit)
  • 300g farina de gran força Sta Rita
  • 10g llevat fresc
  • 60g mantega a temperatura ambient
  • 100 gr fruita confitada variada a dauets
  • 50 gr nabius deshidratats
  • 1 rovell i sucre bolado per recobrir
 Elaboració
  1. Posem els ingredients (excepte les fruites) a la panificadora començant pels líquids, la sal i el sucre, els aromes, la mantega, la farina i el llevat. Connectem el programa de masses pujades.
  2. Quan soni l’avisador (+- als 20’) afegim les fruites i deixem que acabi el programa.
  3. Bolquem la massa sobre una superfície untada amb oli, i amb les mans també untades amb oli i l'ajuda d'una rasqueta la dividim en porcions d’uns 60g y formem boles fent plecs cap al centre per que agafin força (me'n van sortir 12 + 1 de més petita). Les posem separades uns 5 cm a una safata del forn coberta amb paper de forn).
  4. Cobrim els brioixos amb un drap de lli y els deixem reposar durant 45 minuts.
  5. Pintem els brioixos amb rovell batut rebaixat amb unes gotes d’aigua per que quedin daurats i repartim una mica de sucre bolado a sobre (opcional)
  6. Enfornem a 180º durant 10-15’ fins que estiguin daurats, vigilant que no es cremin de sota.
  7. Els traiem del forn i deixem refredar totalment sobre una reixeta.


Aquests brioixos és poden fer sense fruites ni aromes i tindrem uns panets perfectes per farcir amb coses salades. 
Queden molt flonjos. L'endemà, guardats dins d'una bossa de plàstic, estaven igual de tendres i tovets, més dies ja no se com quedarien, no ho vam poder experimentar ja que no en va sobrar ni un.

4 comentaris:

  1. Quina bona pinta, Mone! I deuen ser ben aromàtics, aquests brioxos!! Així... cada dia d'excursió!! Ha ha ha. No m'estranya que no en sobressin...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, son molt rics en sabors i aromes, deliciosos. Sort de les caminades per cremar les calories extres!

      Elimina
  2. els haurem de provar de fer d'aquesta manera, els brioixos sempre em fan molta mandra pel complicats que són, i per lo llarg que és el procés

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta recepta és facil, us animo a provar-la ja que surten molt be. Els brioixos fets sense massa mare tenen la pega que es fan eixuts als pocs dies, però en canvi admeten perfectament la congelació, de manera que es poden tenir fets i congelats i treure'ls unes hores abans d'utilitzar.

      Elimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: