Qué busques?

dimecres, 2 de gener del 2013

Galetes d'ametlla

Aquesta és la recepta de les galetes que ens va regalar la Elena per Sant Esteve molt ben presentades, embolicades amb celofan, un llacet i posades dins d'un cistellet petitó. Jo les he fet per dur a la tieta Nati, és un regal ben dolç i bonic:


Ingredients

  • 125 gr mantega a temperatura ambient
  • 150 gr farina
  • 50 gr sucre glaç
  • 100 gr ametlles torrades triturades
  • 2 cs coco ratllat
  • 2 cs gotes de xocolata
Preparació

  1. Barregem be la farina el sucre i les ametlles triturades.
  2. Afegim la mantega a daus i barregem amb les mans, només el just fins que quedi tot ben unit.
  3. Dividim en tres parts iguales: una la barregem amb el coco i l´'altra amb les gotes de xocolata.
  4. Estirem cada porció de massa entre 2 trossos de paper de forn fins deixar-les d'un gruix de 7 mm aproximadament. Posem la massa estirada a la nevera durant 30'.
  5. Pre-escalfem el forn a 180º.
  6. Traiem una de les porcions de massa de la nevera (s'haurà endurit) i la tallem amb un talla-pastes, anem posant les galetes sobre una safata de forn coberta amb paper, vigilant que quedin amb una separació d'un dit entre elles. Traiem un altra porció de la nevera i fem el mateix fins que la safata del forn sigui plena.
  7. Enfornem durant uns 10' fins que agafin un bonic color torradet claret.
  8. Mentrestant preparem la següent safata amb la massa que ens quedi, els retalls de massa els unim i tornem a estirar per tallar més galetes, s'aprofita tot! És millor posar la pasta estirada uns minuts a la nevera si està massa tova. Les galetes es tallen millor si la pasta és freda.
  9. Deixem refredar abans de guardar a una capsa de llauna.

Aquesta recepta de galetes possiblement sigui la més fàcil que he fet i una de les més bones, son delicioses. També és poden fer totes iguals, només d'ametlla sense barrejar-hi coco ni xocolata, o barrejar-hi altres ingredients com ara panses (prèviament remullades amb rom), fruita confitada, o espècies (cardamom, gingebre, canyella, vainilla...) 

2 comentaris:

  1. Aquesta està molt bé i queden resultones.Jo en vaig fer unes de similars però afegint-hi una mica d'ou peròno van quedar tant bones. (http://unaltreinvent.blogspot.com.es/2012/12/ja-tinc-les-galetes-apunt-pel-dinar-de.html)
    Em sembla que en treure molt bones idees del teu blog.

    ResponElimina
  2. Merci per la visita! et van quedar molt maques les teves, alguna vegada n'he fet d'aquestes de 2 colors i queden molt xules. M'apunto a seguir el teu blog.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: