Qué busques?

dijous, 27 de desembre del 2012

Panettone de xocolata

Aquesta és la recepta del panettone amb panificadora de Ma Petite Boulangerie. Jo l'he fet amb gotes de xocolata negra, però es van fondre i ha quedat tot homogeni de xocolata. Bo ho és, molt bo, però sincerament no té la textura de panettone, és un excel·lent brioix de xocolata:



Ingredients
Pel poolish (pre-ferment, fer el dia abans):

  • 100gr llet tèbia (no calenta)
  • 100gr farina de força
  • 1/2 cc llevat liofilitzat de forner
Pel panettone:

  • Tot el poolish
  • 2 ous batuts
  • 60gr mantega a daus en pomada
  • 1/2 cc sal
  • 40 gr sucre
  • 1 cs aroma de flor de taronger (o de vainilla)
  • 250 gr farina de força
  • 1 cc de llevat liofilitzat de forner
  • 100 gr gotes de xocolata negra
Elaboració
Poolish el dia abans:
  1. Barregem tots els ingredients en un bol amb una cullera fins que quedi uniforme.
  2. Tapem amb film de cuina i ho deixem fermentar 1-2h, desprès ho posem a la nevera fins l'endemà.

Panettone:
  1. Traiem el poolish de la nevera 2h abans d'utilitzar.
  2. Posem els ingredients a la panificadora en aquest ordre: ous, mantega, sal, sucre, aroma, farina, llevat i el poolish. Connectem el programa de pa dolç, pes 750gr i daurat mig.
  3. Quan soni l'avisador de la panificadora incorporem les gotes de xocolata (o als 20').
  4. Després del darrer amassat podem treure les pales (a la panificadora Moulinex, programa #7, és poden treure a 1:55).
  5. Un cop acabat el programa traiem el panettone i el deixem refredar sobre una reixeta.
Per tal que quedi més daurat podem tapar la finestreta de la panificadora amb un drap de cuina quan quedin 20' per acabar.
Per tallar-lo va millor un ganivet de serra, així no s'esmicola.
Es conserva molt be en una llauna o bossa de plàstic fins a una setmana.
En lloc de les gotes de xocolata s'hi poden afegir altres coses, per exemple: 50 gr de nous i 50 gr de xocolata, 50 gr de panses i 50 gr de fruita confitada variada a dauets, altres fruits secs...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: