Qué busques?

dijous, 17 de maig del 2012

Braç de gitano de crema

Ingredients
  • Planxa de pa de pessic:
  • 4 ous
  • 100 gr sucre
  • 100 gr farina
  • 1 cc llevat químic o impulsor
  • mantega per untar
  • 1 full de paper de forn de 34 x 40 cm
  • Crema per farcir: aquesta recepta però amb 65gr de midó. Utilitzar-la quan sigui ben freda.
  • Cobertura de gema: aquest cop la vaig comprar feta a una botiga que venen productes de pastisseria de qualitat a granel, a la web hi han diverses receptes per fer aquesta cobertura.
Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 170-180º.
  2. Fem la crema, si no la tenim del dia abans.
  3. Fem una "capsa" de paper parafinat: dobleguem una vora de 1.5 dits per banda (que càpiga a la safata del forn) i aguantem els cantons amb agulles de cap).  La pintem amb mantega.
  4. Separem els rovells de les clares, muntem les clares a punt de neu afegint el sucre de mica en mica. Afegim els rovells d'un en un barrejant amb cura per que no baixin les clares. Al final afegim la farina barrejada amb el llevat tot tamisant-la de mica en mica.
  5. Aboquem aquesta pasta a la "capsa" de paper, la igualem molt be per tal que quedi del mateix gruix a tot arreu.
  6. Enfornem al forn pre-escalfat a 170-180º durant 10', fins que la superfície no s'enganxi als dits, no s'ha de torrar ja que es trencaria al enrotllar-lo.
  7. Traiem la planxa del forn i la aboquem sobre un drap, retirem el paper i l'enrotllem amb la ajuda del drap. La deixarem refredar enrotllada sobre una reixeta.
  8. Quan sigui freda la desenrotllem i farcim el braç amb la crema (no la necessitarem tota), tornem a enrotllar i la posem sobre una safata amb la unió a sota.
  9. Repartim una capa fineta de cobertura de gema per tota la superfície amb una espàtula. Abans de servir afegim sucre a la part superior i el cremem.


Un altra manera d'acabar-lo és senzillament espolsat amb sucre glaç o pintat amb cobertura de xocolata fosa (al refredar-se li donarà un toc cruixent).
Aquest braç de gitano és pot congelar (sense cremar el sucre) perfectament i preparar amb anticipació. Per descongelar el posarem a la nevera la nit abans de servir, només caldrà posar-hi sucre per sobre i cremar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: