Qué busques?

dilluns, 16 de desembre del 2013

Braç de gitano d'ametlla i xocolata

Les postres del diumenge passat: xocolata per un tub!
Ingredients

  • 3 ous
  • 75 gr sucre llustre
  • 5.5 cs farina de força
  • 50 gr farina d'ametlla
  • 1 cc llevat químic o impulsor
  • Trufa cuita:
    • 200 gr xocolata de cobertura
    • 200 ml nata líquida
    • 70 gr mantega
  • Optatiu: 
    • perletes cruixents de xocolata
    • Melmelada de maduixa
Preparació

  1. Preparem la trufa cuita posant la nata líquida a un cassó i portant-la al punt que comença a bullir.
  2. La retirem del foc i afegim la xocolata a trossets petits i la mantega, remenem bé fins que quedi perfectament incorporat. Deixem refredar.
  3. Pre-escalfem el forn a 200º.
  4. Preparem una "capsa" amb un full de paper de forn que cobreixi el fons de la safata de forn que tinguem. Deixem unes vores de 2 dits que doblegarem cap amunt. Els cantons els fixem amb agulles de cap. Pintem be amb mantega amb un pinzell i reservem.
  5. A un bol batem bé els ous amb el sucre llustre, millor amb una batedora elèctrica, uns 5' fins que estiguin ben cremosos i hagin doblat el volum.
  6. Afegim a aquesta barreja la farina barrejada amb el llevat i tamisada.
  7. Finalment incorporem la farina d'ametlla.
  8. Escampem aquesta pasta sobre la "capsa" de paper que tenim a la safata del forn, vigilant que quedi del mateix gruix a tota la superfície.
  9. Enfornem a 200º uns 10-12', fins que al tocar la superfície no s'enganxi als dits. No ens podem passar de cocció ja que si es torra massa se'ns trencaria al enrotllar-lo.
  10. Traiem del for i bolquem la planxa sobre un drap o un altre paper de cuinar, l'enrotllem en calent pel cantó llarg i deixem que es refredi sobre una reixeta.
  11. Comprovem que la trufa cuita ja té la textura cremosa adequada per estendre i farcim el braç: desenrotllem la planxa i recobrim amb la xocolata, deixant uns 4 dits sense cobrir al final. Jo també hi vaig afegir un grapat de perletes cruixents de xocolata. Opcionalment (jo no ho vaig fer) podem fer també una capa de melmelada de maduixa.
  12. Enrotllem amb cura prement per que no hi quedi aire. Posem sobre una safata amb l'unió a sota i acabem de recobrir amb xocolata.
  13. Posem a la nevera mínim 1h per que agafi consistència.

2 comentaris:

  1. mmm! Quina bona pinta! Veig que la massa tampoc no és molt difícil, veig més complicada la trufa... però boníssima!

    ResponElimina
  2. el servicio y la atención personalizada que recibimos del sr. pedro fue excepcional y más allá de lo que esperábamos. Su conocimiento del mercado local y nacional y su compromiso por encontrarnos la mejor tarifa nos ayudaron en la búsqueda de la casa de nuestros sueños. como compradores de vivienda por primera vez, todo era nuevo para nosotros y lo más importante que queríamos era alguien en quien pudiéramos confiar. estuvo ahí para nosotros en cada paso del camino. Me alegra haber elegido sus servicios y recomendaría al Sr. Pedro a cualquiera que compre una casa o amplíe su negocio con una tasa de préstamo asequible a cambio ". comuníquese con pedro un oficial de préstamos correo electrónico: pedroloanss@gmail.com whatsapp: + 1-8632310632.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: