Qué busques?

dilluns, 24 de juny del 2013

Crudités amb 3 dips

Ja ho se, és Sant Joan, revetlla i coques, però les meves ja les he publicat, nor n'he fet de noves i ara amb la calor venen ganes de menjar coses crues i fresquetes, que no embafin. Aquest plat és perfecte a més per guardar la línia. 


Preparem una safata amb crudités, és a dir tot allò que ens agradi per menjar cru; pastanagues, cogombre, api, pebrot (tallat a bastonets), fulles d'endívia, raves, tomàquets cherry... i ho servim amb salses cremoses aptes per untar-hi els vegetals. 

En aquest cas us presento 3 dips ben diferents:

Dip de mostassa i mel

  • 250 gr de quark
  • 150 gr de mostassa antiga (la dels granets) (és orientatiu, anar tastant...)
  • 100 gr mel (és orientatiu, anar tastant...)
  • Sal
Barrejar-ho tot be amb una cullera. S’en pot fer menys posant la meitat de tot, però aguanta molt be a la nevera si en sobra i pot acompanyar una amanida, verdures a la brasa, carns a la brasa o nuggets.

Dip de roquefort i nous
  • 100gr de roquefort
  • 20 cl de crema de llet
  • Sal i pebre
  • 50 gr de nous
Posar la crema de llet a un cassó, escalfar-la i afegir el formatge a trossets, remenar fins que es fongui. Finalment passar per la batedora amb les nous. Tastar i afegir sal i pebre al gust. Posar a la nevera fins el moment de servir, al refredar-se agafarà consistència cremosa. Servir freda.

Si en sobra, aquesta salsa, calenta, queda perfecte amb pasta o també amb filet o entrecot.

Dip de iogurt amb taronja i menta
  • 1 o 2 iogurts grecs
  • Un ramet de fulles de menta trinxades molt petites
  • La pell d’una taronja ratllada (sense agafar la part blanca)
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva verge
Barrejar-ho tot be amb una cullera i al final afegir un bon rajolí d’oli, barregem i tastem, rectifiquem de sal, pebre i oli fins que ens agradi el gust i la textura.

Si en sobra aquesta salsa queda perfecta per la amanida, ensaladilles i també amb carn de xai (rostit o en broquetes).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: