Qué busques?

dilluns, 14 de novembre del 2011

Pa fet a casa: pita

El primer cop que vaig provar a fer pites no van sortir, van quedar uns panets molt bons, però rodonets, res a veure amb aquests panets primets, tovets i suaus per acompanyar el menjar àrab. Aquesta recepta ha sortit fantàstica i a més fàcil i força ràpida (tenint en compte el que es tarda en fer pa). Aquí la deixo:
Ingredients
  • 210 ml aigua templada (no calenta!)
  • 1.5 cc sal
  • 1 cc sucre
  • 1 cc llevat de forner soluble
  • 1 cs oli d'oliva VE
  • 350 gr farina blanca de força
  • Preparació
    1. Posem els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta.
    2. Connectem el programa de masses pujades o de massa de pizza.
    3. Un cop acabat el programa pintar lleugerament amb oli una safata de forn i enfarinar una mica la superfície de treball. Aboquem la massa al tauler enfarinat, li treiem l'aire delicadament i la dividim en 6 parts.
    4. Donem forma de bola a cada porció, les posem a la safata, cobrim amb film pintat amb oli i les deixem reposar 10'.
    5. Posem 2 safates al forn i pre-escalfem a 230º.
    6. Aplanem cada bola de massa i la estenem sobre una superfície enfarinada fins formar un cercle primet. Si costa estirar la massa, tapar amb film, deixar reposar 5' més i seguir estirant, fins que quedi de 1/2 cm de gruix aproximadament, espolsar una mica de farina sobre els cercles amb l'ajuda d'un colador.
    7. Tapar els cercles de massa amb film pintat amb oli i deixar reposar 30' més.
    8. Posar les pites sobre les safates calentes i enfornar un 5-7' fins que s'inflin i comencin a agafar color. Al fer aquesta operació s'ha de vigilar que el forn no perdi gaire temperatura.
    9. Deixar refredar sobre una reixeta, després guardar tapades amb un drap fins el moment de servir, es conservaran tovetes i ,al ser buides per dintre, es poden farcir amb el que es vulgui.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Seguidors

    Total de visualitzacions de pàgina: